• laserontharing

E-MED Laser

Al jaren wordt er in de medische wereld gezocht naar efficiënte, pijnloze en veilige technieken om haargroei definitief te kunnen verwijderen op plaatsen waar vrouwen en mannen dit wensen.

De traditionele 'definitieve' haarverwijderingstoestellen leveren niet altijd het gewenste resultaat en zijn niet altijd even comfortabel.

Eindelijk hebben ingenieurs een revolutionair toestel ontworpen, met spectaculaire resultaten die 3x beter zijn dan de klassieke ontharingsmethoden.

Het begrip permanente ontharing mag nu hardop uitgesproken worden, dankzij de E-Med Laser.

Werkingsprincipe

De E-Med Laser werkt met een laser die zeer precies en nauwkeurig werkt. Door kompressie van het handstuk komt de haarwortel zo dicht mogelijk bij het huidoppervlak. Dit handstuk genereert een lichtflits die zorgt voor opwarming. Deze warmte wordt door de in het haar aanwezige melanine naar de haarwortel geleid en zorgt voor permanente schade waardoor er zich nooit meer een haar kan ontwikkelen in het haarzakje.

Het haar geleidt de warmte echter alleen in de groeifase van het haar (de anagene fase), want enkel in deze fase blijft het haar in contact met de te vernietigen haarwortel.

In de catagene fase verzwakt het haar en valt het uit. In de telogene fase rusten de haarzakjes om daarna weer een haar te produceren. Daarom is het belangrijk dat de laserontharing plaatsvindt in de groeifase.

Alle huidtypes

De E-Med Laser is geschikt voor alle huidtypes en haarzones, voor zowel vrouwen als mannen. Het aantal behandelingen varieert per zone. Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig (voor de donkere huidtypes kan dit iets meer zijn) omdat niet alle haartjeszich in de anagene of groeifase bevinden tijdens de behandeling.

Pijnloos, snel en veilig

De E-Med Laser heeft een hoge gemiddelde kracht, een lage flux en een hoog herhalingsritme. Door de kop van de laser te bewegen tijdens de behandeling wordt de energie gelijkmatig afgeleverd en de temperatuur van de haarwortel stapsgewijs verhoogd. Hierdoor is de behandeling pijnloos, veilig en snel. De E-Med Laser behandelt bijvoorbeeld de rugzone of benen in slechts 15 minuten.